La Ruta Pedrolo de Tàrrega és un itinerari cultural dedicat a l'escriptor Manuel de Pedrolo, un dels autors més destacats de la literatura catalana del segle XX. Aquest recorregut permet als visitants descobrir diversos indrets de Tàrrega vinculats a la vida i l'obra de Pedrolo, oferint una visió detallada del seu món personal i literari.

La ruta comença a la casa on va néixer i créixer Pedrolo, situada al carrer Major, un lloc que va influir profundament en la seva obra. A continuació, es visiten altres llocs significatius com l'escola on va estudiar i altres espais de la ciutat que van tenir un paper important en la seva formació i carrera literària.

Durant el recorregut, es poden veure també escenaris que van inspirar algunes de les seves obres més conegudes. Per exemple, la visita inclou la biblioteca local, on Pedrolo va passar moltes hores llegint i formant-se com a escriptor. La ruta també porta els visitants per carrers i places que apareixen a les seves novel·les i relats, permetent una connexió directa amb els textos de l'autor.

A més dels llocs físics, la Ruta Pedrolo inclou explicacions sobre els aspectes més destacats de la seva obra literària, com ara la seva contribució a la ciència-ficció catalana amb la sèrie de novel·les "Temps Obert", així com la seva implicació en la lluita per la llibertat d'expressió i els drets civils durant la dictadura franquista.

Aquest itinerari no només serveix per homenatjar Manuel de Pedrolo, sinó que també promou la seva figura i llegat literari entre els visitants, oferint una experiència rica i immersiva que combina història, literatura i cultura. La Ruta Pedrolo és, per tant, una oportunitat única per conèixer millor l'home darrere les paraules i entendre la seva profunda influència en la literatura catalana contemporània.


Itinerari turístic - Ruta Pedrolo