El pou del gel es construeix a l’entorn de 1611 i es troba en un molt bon estat de conservació. L’obra l’encarrega l’Ajuntament al mestre d’obres Peris Xauxa.

S’ha mantingut intacta l’obertura superior, per on s’abocava el gel, i  s’ha preservat una bona part del recorregut del seu accés a mitja alçada, des d’on s’entrava per fer el manteniment i l’extracció del gel per vendre.

Durant la guerra civil, el pou s’habilità com a refugi antiaeri.

L'Adoberia del Molí del Codina, descoberta durant excavacions arqueològiques, és una adoberia medieval activa entre els segles XV i XVII a Tàrrega. Reutilitza un edifici gòtic de principis del segle XIV situat a la riba del riu Ondara, prop de les muralles medievals.

El procés d’adob implicava diverses fases, incloent la hidratació, neteja, tractament amb calç, adobament, i tenyit de pells amb tints naturals. Les estructures incloïen clots de pedra, un forn per escalfar l’aigua i una xarxa de canalitzacions. Les visites guiades permeten conèixer la història i la importància econòmica d’aquesta activitat per la ciutat.


Itinerari turístic - Pou de gel i adoberia