La "Ruta Pedrolo de Tàrrega" és un itinerari cultural dedicat a l'escriptor Manuel de Pedrolo, que recorre diversos punts de la ciutat relacionats amb la seva vida i obra. Aquest recorregut ofereix una visió detallada del context personal i literari de Pedrolo, destacant la seva influència en la literatura catalana contemporània.

Punts principals de la ruta:

Casa Natal de Manuel de Pedrolo:

Situada al carrer Major, és el lloc on va néixer i va passar la seva infància l'escriptor. Aquest indret és fonamental per entendre les primeres influències que van marcar la seva obra literària.

Llocs d'educació i formació:

L'itinerari inclou visites a les escoles on Pedrolo va estudiar, proporcionant una idea de la seva formació acadèmica i les influències educatives que va rebre durant la seva joventut.

 

Biblioteca de Tàrrega:

Un lloc clau on Pedrolo va passar moltes hores llegint i formant-se com a escriptor. La biblioteca representa la seva connexió amb el món literari i la seva insaciable set de coneixement.

Carrer i places de la ciutat:

La ruta recorre diversos carrers i places que van inspirar moltes de les seves obres. Aquests escenaris urbans es reflecteixen en les seves novel·les i relats, proporcionant una connexió directa entre els textos de Pedrolo i la ciutat de Tàrrega.

Espais culturals i històrics:

Es visiten espais que han tingut un paper significatiu en la història de la ciutat i que també han influït en l'obra de Pedrolo, reflectint les seves preocupacions socials i polítiques.

Sinagoga i altres edificis històrics:

L'itinerari inclou edificis històrics que formen part del patrimoni de Tàrrega, contextualitzant l'ambient en què va viure l'escriptor.

Objectius de la Ruta Pedrolo

  • Homenatjar l'autor:

    • La ruta és un homenatge a Manuel de Pedrolo, reconeixent la seva contribució a la literatura catalana i la seva influència perdurable.
  • Promoure el llegat literari:

    • Difondre la figura de Pedrolo i la seva obra entre els visitants, promovent la cultura i la història literària de la ciutat.
  • Educació i sensibilització:

    • Fomentar el coneixement de la vida i obra de Pedrolo, així com el context històric i social en què va viure, amb l'objectiu d'educar i sensibilitzar el públic sobre la importància de la literatura i la cultura catalanes.


MÉS INFORMACIÓ