Powered by Wikiloc

 

Itinerari 7

Distància: 10.6 km.

Desnivell acumulat: 199 m.

Itinerari lineal amb inici al Talladell i final a la ciutat de Tàrrega. Aquest recorregut ens permet descobrir els secans existents als contraforts de l’altiplà de la Segarra. Aquest itinerari discorre principalment per camins senyalitzats, tant pel sender de petit recorregut denominat l’Ondara, Verdú i el Corb com per dos senders locals. Bona part del recorregut passa per l’espai de Xarxa Natura 2000 Granyena. Aquest espai ha estat designat ZEPA per a la conservació, entre d’altres, de l’àguila cuabarrada.

Espais i llocs d'interés natural

El Talladell: Església de St. Pere (s. XI – XVII), carrerons empedrats, pont de pedra, ermita del Pedregal (s.XIX).

Riu d'Ondara

Pedreres Bujeda: aquetes pedreres, juntament amb les Pedreres Fàbregas, constitueixen l’anomenat jaciment del Talladell on s’han trobat abundants restes fòssils de mamífers, de rèptils i de mol·luscs, així com de fulles que es troben en diferents col·leccions del principals museus de Catalunya i Europa. La bona preservació dels materials ha permès conèixer millor la paleobiologia de l’Oligocè a Catalunya i en concret les condicions ambientals de la zona central de la Depressió de l’Ebre.

Tossal del Purgatori: tossal rocós alterat per l’existència d’una antiga bòbila i l’existència d’antics abocaments de residus.

Pla de la Calafa: petit altiplà que s’eleva enmig de la plana agrícola.

Tàrrega