Powered by Wikiloc

 

Itinerari 2

Distància: 10,6 km.

Desnivell acumulat: 77 m.

Itinerari circular amb sortida i arribada a Altet que passa per Conill i pel poble de Claravalls. Juntament amb l’itinerari dels Secans de la Figuerosa i Riudovelles, conforma el sender de petit recorregut PR-C 69, els Plans de Conill. El primer tram de l’itinerari ressegueix el barranc de la Figuerosa i la resta del recorregut passa dins de l’espai Xarxa Natura 2000 Plans de Sió, que travessa els Plans de Conill.

Espais i llocs d'interés natural

Altet: església de Sant Pere, restes medievals del castell de l’Ofegat.

Solana del camí de la Figuerosa a Altet: sector amb retalls de vegetació natural situada als espais més accidentals i formada per llistonars, timonedes i carrascars.

Reguer d’Altet o Barranc de la Figuerosa: és el tram alt del reguer d’Altet, forma un fons de vall mal drenat que en els anys més plujosos es manté inundat fins i tot durant l’estiu.

Plans de Conill: plana cerealista amb petits conreus d’ametllers i erms intercalats.

Conill: nucli deshabitat.

Els Clots

Claravalls: església de Sant Salvador, capella de la M. de Déu dels Arcs, creu de terme i castell.

La Coma: fondalada àmplia amb carrascars i petits herbassars, idoni per a l’observació d’ocells forestals i de rapinyaires.

Embassament de Capçalera: bassa de reg artificial de grans dimensions construïda per la Comunitat de Regants de l’Alt Urgell.