La família Sobies-Càrcer va ser la principal nissaga targarina dels segles XVII, XVIII, XIX i primer terç del XX.  Per tant, esdevé natural que el seu cognom es reculli en nombrosos documents originals d’arxiu, així com en estudis monogràfics. En aquest aspecte, resulta clau ressaltar l’obra Els Sobies de Tàrrega. Orgull, potència, lideratge i conflictivitat (Diputació de Lleida, 2017), elaborada per l’historiador Josep Maria Planes.

Els Sobies eren la branca familiar, per part materna, del polític i prohom targarí Enric de Càrcer i de Sobies (1852-1921), que fou alcalde de Tàrrega i president de la Diputació de Lleida entre 1899 i 1901 i, abans, diputat provincial a la Diputació de Lleida i vicepresident d’aquesta institució. Enric de Càrcer i de Sobies fou un home il·lustrat, propietari de diferents edificis històrics de la ciutat i promotor d’edificis monumentals d’estil modernista a Tàrrega. Un personatge polític de primer ordre, clau per a entendre la Tàrrega de finals del segle XIX i principis del segle XX.

Un home ple de contradiccions ja que volia modernitzar una societat ruralitzada, com la Tàrrega de finals del XIX i principis del XX, sense tocar el poder i mecanismes de control públic de les famílies dirigents clàssiques. Actualment la família resta activa en l’àmbit barceloní.