Tàrrega, 19/11/1900 - San José, Costa Rica, 27/02/1997

Va cursar estudis de magisteri a l’Escola Normal de Mestres de Lleida, que finalitzà el 1920. Es va traslladar a Barcelona i va ingressar a la Universitat Industrial de Can Batlló, on la Mancomunitat de Catalunya havia iniciat cursos per a la millora i el perfeccionament de mestres dirigits pel pedagog Alexandre Galí i Coll.

En aquest entorn acadèmic coneix Marcel·lí Antich i Camprubí (Gironella, 1895–San José, Costa Rica, 1968) amb qui es casaria i amb qui va tenir tres filles i tres fills, Montserrat, Jordi, Josep, Andreu, Maria Dolors i Núria.

El 1926, Güell i Antich funden l’Escola Antich a Badalona, escola catalana de mètodes pedagògics moderns amb l’ajut de Pompeu Fabra, l’Associació Protectora de l’Ensenyança Catalana i l’Ateneu Polytechnicum.

El 1928, el govern de la dictadura clausura l’Escola Antich i aparta Antich de les seves funcions. Güell hi continua treballant fins al 1930, any que l’escola tanca definitivament.

El 1936, Güell i la seva descendència es traslladen a Berga, on els agafa l’aixecament militar del 18 de juliol. L’agost de 1938, detenen Antich a la presó Model. Més tard l’exilien a França, al camp de concentració per a refugiats de Bram. Güell queda sola amb la seva descendència. A començaments de 1939 la casa de Berga on vivien ella i la seva descendència és confiscada pel Servei d’Informació Militar. S’instal·len primer a la Roca el Vallès i després a Barcelona. Güell, el 24 de juny del 1939, rep una carta de la Creu Roja que li comunica que Antich es troba al camp de refugiats de Bram a França. El 9 de juliol, Güell i la seva descendència inicien el viatge cap a França i creuen la frontera a peu. El maig de 1940, acaben al camp de refugiats de Bram. Només entrar-hi, s’assabenten que Antich ja havia estat alliberat i estava treballant a Toulose. Aquest aconsegueix la seva alliberació i tota la família es trasllada a Toulouse.

El 1949, la família Antich i Güell deixa França per emigrar a Costa Rica. Amb ells viatja tota la seva descendència menys la Montserrat. Un cop instal·lats a San José, Costa Rica, Güell aconsegueix donar classes i segueix donant suport i ajudant Antich en les seves iniciatives culturals.