Carrer del Carme

El carrer Cervera o del Carme, és un dels carrers nous que neixen a partir del creixement que experimenta Tàrrega als segles XIII i XIV: a mitjans del segle XIV ja havia esdevingut un dels vials principals de la ciutat. Al capdamunt d’aquest carrer hi havia el portal de Falcó o de Cervera i, just al davant, fora muralles, s’hi va aixecar entre l’any 1424 i 1436 la creu de terme coneguda com “la creu del Pati”.

Encara avui podem observar-hi vestigis d’aquesta època, com són els porxos gòtics que arribaven fins a la Casa Sobies i el Palau dels Ardèvol, més tard conegut com Palau dels Marquesos de la Floresta. La seva façana es un dels pocs exponents del romànic civil català de la segona meitat del segle XIII, la qual trobem curiosament reproduïda al Poble Espanyol, a la ciutat de Barcelona. La galeria porxada del primer pis no és original, sinó que correspon a les reformes fetes entre els anys 1950 i 1955, en què es va refer totalment l’interior de l’edifici, excepte l’escalinata.

Davant de la mateixa residència hi trobem la Casa Sobies, de l’edifici original només se’n conserva la façana, tot i que amb modificacions, cal destacar els tres finestrals gòtics convertits en balcons. Al mateix carrer hi trobem dos edificis modernistes del s. XX, Cal Segarra i Cal Berguedà.