Museu Trepat


L’emblemàtica fàbrica J. Trepat de Tàrrega és un testimoni valuós de la mecanització del camp durant el segle XX. Un espai visitable on s’hi dissenyaven, fabricaven i comercialitzaven les primeres màquines agrícoles garbelladores, dalladores, lligadores, responsables de la profunda transformació econòmica gràcies a ser elements tecnològics innovadors que varen revolucionar l’agricultura.

Una fàbrica conservada com un espai intacte en el temps que s’obre al visitant en les nostres visites guiades.

Un recorregut que permet endinsar-se en la memòria dels qui hi treballaven quan era industria puntera i també dels qui foren testimonis de tot procés de transformació que aquella tecnologia portaria a les nostres terres. Com a través de la innovació mecànica els models tradicionals socials es veurien també influïts vers la modernitat industrial en un context rural com viuria la Tàrrega del segle XX.

Actualment la fàbrica Trepat és un Museu però sovint és també un escenari contemporani de creativitat cultural, com un entorn privilegiat obert a rodatges, presentacions i certàmens que es poden sol·licitar al correu: informacio@museutrepat.cat. O pel mateix finals de maig amb el festival de creació contemporània Embarrat.

El Museu Trepat es troba dins el Sistema de Museus de la Ciència i la Tècnica de Catalunya i també forma part de la Ruta europea de turisme industrial (ERIH). 

           

Horari:
Sense reserva prèvia: visites comentades tots els diumenges a les 12h. 
Per altres horaris, cal reservar.

 

Contacte:
973 311 616 
informacio@museutrepat.cat
 

 

 

Museu Comarcal de l'Urgell


El Museu Comarcal de l’Urgell s’ubica a l’antic casal de la família Perelló, un palau urbà de finals de segle XVII.

L’exposició permanent va des de la prehistòria, amb Els ibers a l’Urgell, passant per la Tàrrega medieval amb Tragèdia al call. Tàrrega 1348, les Sales Nobles de cal Perelló i, per acabar, una panoràmica de la història de l’art de la ciutat entre els anys 1875 i 1965. 

Les instal·lacions del Museu també conserven una col·lecció de material etnològic, un fons fotogràfic i un important conjunt de vestuari de principis de segle XX (donació de la familia de l’escriptor Manuel de Pedrolo).

Des del Museu Comarcal de l’Urgell també s’edita, anualment, des del 1989, la miscel·lània Urtx. Revista d’Humanitats de l’Urgell.

El museu forma part de la xarxa de museus de les terres de Lleida i Aran.

Horari:
De dilluns a dimecres: de 10h a 14h.
De dijous a diumenges (i festius): de 10h a 14h i de 19h a 21h.
Tancat els dies: 1 de gener, dilluns de Pasqua, 1 de maig, 25 i 26 de desembre.

 

Contacte:
973 312 960 
info@museutarrega.cat

 

 

Sala Marsa

Sala Marsà


Situada a la cantonada dels carrers de La Vilanova i Les Piques, al cor del nucli antic, la Casa de Cultura acull la seu del Centre Cultural de Tàrrega i diversos cursos a la seva sala d'actes. Als baixos de l’edifici, amb entrada des del carrer de La Vilanova, es troba la Sala Marsà, dedicada a exposicions i mostres, especialment de gènere artístic.

L'immoble fou construït durant el segle XVIII i també és conegut com Cal Terés. Als anys 70 esdevingué de propietat municipal albergant el Museu Comarcal de l'Urgell (actualment a Cal Perelló). Després d'unes reformes, es reinaugurà l’any 1984 com a Casa de Cultura.  

 

Horari:
Segons l'horari d'exposició.
 
Contacte:
973 310 731 
cultura@tarrega.cat