Cal Trepat
Museu de la mecanització agrària


L'antiga fàbrica J. Trepat de Tàrrega és un testimoni valuós de la mecanització del camp durant el segle XX. S’hi dissenyaven, fabricaven i comercialitzaven emblemàtiques màquines agrícoles com garbelladores, dalladores, lligadores, entre d’altres.

Durant els anys trenta del segle XX es construïren tretze de les dinou naus actuals. Abans, l’empresa ja havia començat a funcionar l’any 1914 en uns petits tallers ubicats al nucli urbà. Tàrrega es convertí en un pol d’atracció de treballadors i fins a finals de segle van treballar-hi al voltant de 550 persones, que van fabricar unes 75.000 màquines.

Les naus i la cadena de producció, preservades amb molt bon estat, han estat museïtzades per l'Ajuntament de Tàrrega, esdevenint així un pol de referència per copsar la transició entre la fabricació artesanal i la industrialització contemporània.

 

Horari:
Sense reserva prèvia: visites comentades tots els diumenges a les 11h i a les 12:30h.
Per altres horaris, cal reservar.

 

Contacte:
973 311 616 
informacio@museutrepat.cat
 

 

 

Museu Comarcal de l'Urgell


Ubicat al casal urbà de Cal Perelló, al centre històric de Tàrrega, el museu convida a fer una immersió en l'ambient quotidià de la família Perelló, terratinents benestants de la vila de la Tàrrega vuitcentista i noucentista.

L’exposició combina fòssils, arqueologia del món ibèric i medieval, una important col·lecció mobiliària i una sala dedicada a l’artista targarí Antoni Alsina Amils, mostrant la història de la comarca de l’Urgell des del Paleogen, passant per l’època ibèrica i medieval fins al segle XIX.

El museu forma part de la xarxa de museus de les terres de Lleida i Aran.

Horari:
De dilluns a dimecres: de 10h a 14h.
De dijous a diumenges (i festius): de 10h a 14h i de 19h a 21h.
Tancat els dies: 1 de gener, dilluns de Pasqua, 1 de maig, 25 i 26 de desembre.

 

Contacte:
973 312 960 
info@museutarrega.cat

 

 

Sala Marsa

Sala Marsà


Situada a la cantonada dels carrers de La Vilanova i Les Piques, al cor del nucli antic, la Casa de Cultura acull la seu del Centre Cultural de Tàrrega i diversos cursos a la seva sala d'actes. Als baixos de l’edifici, amb entrada des del carrer de La Vilanova, es troba la Sala Marsà, dedicada a exposicions i mostres, especialment de gènere artístic.

L'immoble fou construït durant el segle XVIII i també és conegut com Cal Terés. Als anys 70 esdevingué de propietat municipal albergant el Museu Comarcal de l'Urgell (actualment a Cal Perelló). Després d'unes reformes, es reinaugurà l’any 1984 com a Casa de Cultura.  

 

Horari:
Segons l'horari d'exposició.
 
Contacte:
973 310 731 
cultura@tarrega.cat