Segon diumenge de Setembre

 

L’Aplec de Sant Eloi és una trobada popular i festiva al Parc de Sant Eloi, la zona verda més emblemàtica de la ciutat. L’esdeveniment simbolitza cada any el retrobament dels targarins i targarines amb la serra i el patrimoni natural que alberga.

Els actes s’inicien amb un cafè turc servit de bon matí a la Plaça Major, una tradició que arrencà el 1981 per desvetllar els més matiners. Tot seguit, es surt en comitiva cap a l’ermita de Sant Eloi amb els Gegants de Tàrrega. Durant tot el matí es pot degustar l’esmorzar tradicional amb coca i préssec gaudint alhora de diverses expressions de cultura popular i tradicional. En aquest sentit, és típic l’esmorzar amb coca i préssec. També destaquen el Concurs de Colles Sardanistes, celebrat des de l’any 1972, i exhibicions canines.

Els Amics de l’Arbre, entitat que té cura del Parc de Sant Eloi, aprofita la diada per presentar les darreres millores realitzades al turó i posa a la venda una rajola que commemora cadascuna de les edicions de l’Aplec.