Ingredients

  • 4 talls de llom de bacallà dessalat
  • ¼ de litre de brou de peix (blanc)
  • 1 ceba picada petita
  • 2 fulles de julivert picat
  • 8 prunes seques estovades amb aigua
  • 2 carxofes tallades a quarts, mig fregides
  • 2 alls i porros picats ben petit (només la part blanca)
  • 1 got de crema de llet fresca
  • 1 poma tallada a quarts mig fregida
  • 2 cullerades de farina
  • 1 cullerada de conyac
  • 1 pebrot verd tallat a trossets petits
  • 3 pessics de pebre en pols
  • Oli d'oliva
  • La sal necessària
  • Farina per a fregir el peix

 

Preparació

Hem de procurar que el bacallà sigui de qualitat i dessalat al seu punt. Abans de començar a preparar aquest suculent plat de bacallà targarí, hem de disposar de tots els ingredients damunt la taula, nets i tallats tal com hem dit en un principi. Posarem la paella al foc amb l’oli.

Quan estigui un xic calent hi posarem els talls de bacallà, ben escorreguts i enfarinats. Els fregirem de la manera següent: primer per un costat, i després per l’altre. Hem de procurar que els falti una mica per acabar-se de coure. Els traurem i els guardarem per a utilitzar-los més endavant.

Agafarem una cassola i hi posarem l’oli, la ceba, el porro, el pebrot i el julivert. Deixarem que es vagi sofregint. Donarem alguna volta perquè tot quedi homogeni. Quan estigui mig cuit, hi tirarem el conyac i la farina. Ho remenarem i a continuació hi afegirem el brou de peix, la sal, el pebre i la crema de llet. Esperarem que arrenqui el bull i baixarem la intensitat de la flama deixant-ho coure cinc minuts.

En una cassola de fang posarem els talls que ja teníem cuits de bacallà, la carxofa, les prunes i la poma. Hi afegirem la salsa que acabem de fer i sacsejarem la cassola. Ho posarem al foc i ho deixarem que bulli tot junt uns cinc minuts. Passat aquest temps, poden portar-lo a taula i servir-lo des de la mateixa cassola.